Posted by & filed under Aktuelno.

Prijateljstvo izmedju Srbe Dinića i Emira Kusturice nastavlja se i ove godine i to kroz najlepši vid saradnje-Boljšoj festival na Mokroj Gori. Srba Dinić će dirigovati dva celovečernja koncerta na kojima će, zajedno sa orkestrom festivala, ugostiti soliste: Romana Simovića, Milijanu Nikolić, Tatianu Samouil i Justusa Grima.
Festival će otvoriti Uvertira 1812. Petra Iljiča Čajkovskog, a nastaviće se Šostakovičevim koncertom br.1 a-mol za violinu koji će sa orkestrom izvesti Roman Simović. Na kraju koncerta publika će čuti Slike sa izložbe Modesta Musorgskog.
U subotu uveče 15.7. na završnoj večeri festivala ponovo će se čuti Čajkovski, Svita Romeo i Julija. Bramsov dupli koncert za violinu i violončelo sa orkestarom odsviraće Tatiana Samouil i Justus Grim. U završnici koncerta nastupiće Milijana Nikolić izvodeći najlepše arije Čajkovskog, Verdija, Bizea.
Mećavnik je oduvek bio grad koji zbližava umetnike sa svih meridijana. Srba Dinić će ih okupiti oko sebe u toku tri festivalska dana i zajedno sa orkestrom i solistima doprineti da Boljšoj zadrži svoje mesto na listi posebnih festivala klasične muzike.
13.7.2017. u 21 časova
15.7.2017. u 21 časova
Trg Svetog Save, Drvengrad, Mokra Gora