Posted by & filed under Aktuelno.

Maestro Srba Dinić novi je glavni gostujući dirigent Muzičke produkcije RTS. Srba će predvoditi Simfonijski orkestar RTS u interesantnim koncertim projektima, koji su predviđeni za predstojeću muzičku sezonu.

Prvi koncert održaće se u subotu, 19. februaru u Kolarčevoj zadužbini. Na program će biti dela Betovena i Bramsa, a kao solista nastupiće jedan od najtalentovanijih mladih pijanista današnjice, Ivan Bašić.

Ivan Bašić će izvesti čuveni Betovenov “Treći koncert za klavir i orkestar”. Na programu će biti i uvertira “Koriolan”, kao i poslednja Bramsova simfonija “Simfonija br. 4”.

Pijanista Ivan Bašić rođen je u Beogradu 1996. godine. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović, gde je proglašen za najperspektivnijeg pijanistu svoje generacije. Godine 2017. primljen je u koncertnu klasu prof. Konstantina Šerbakova na Univerzitetu umetnosti u Cirihu, gradu u kome se i trenutno usavršava. Kritika njegov pijanizam definiše kao „strasni, sa enormnim emocijama koje izviru iz njega” (G. Krajačić, „Književne novine“), a opisan je kao „tehnički superioran i izrazito muzikalan pijanista” (R. Mitrović, „Ars Sonora“, Radio Beograd 2).